Welkom in Daverdisse!

Daverdisse ligt tussen de Lesse en de Almache; qua inwoneraantal is het de kleinste gemeente van de provincie Luxemburg. Met zijn hoofdstraat die omzoomd is met prachtige kastanjebomen, zijn fonteinen en zijn traditionele kerk ademt het dorp Daverdisse een sfeer van kalmte en sereniteit. Het hele jaar door biedt het Centre Touristique talrijke themawandelingen aan, ontdekkingstochten op zoek naar paddestoelen, vogels en dieren die in het bos leven.

De gemeente Daverdisse beschikt over een grote rijkdom aan erfgoed, zowel op het gebied van de natuur, de cultuur en het leven op het platteland. In Porcheresse bijvoorbeeld vindt u het klompenmuseum. Aan de rand van Porcheresse staat een waterkrachtpomp, die in de negentiende eeuw het dorp van water voorzag. In het dal van de Almache ligt de Pont de Gades (de Geitenbrug), die haar naam dankt aan de geitenkuddes die deze brug overstaken om te gaan grazen.

In het dorp Haut-Fays vindt u in de Sint-Agathakapel een beeld van de heilige met afgesneden borsten, als herinnering aan de folteringen die zij heeft moeten ondergaan.

In het dorp Daverdisse maakten vele pelgrims de tocht naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. De gemeente Daverdisse bestaat uit de dorpen Daverdisse, Gembes, Haut-Fays en Porcheresse.

Matin de lumière en forêt © Philmass 2014
Eglise Saint-Pierre
Allée des Maronniers
Centre touristique de Daverdisse
Promenade à la découverte des oiseaux
Musée du sabot
Musée du sabot
Pompe à eau
Pont des gades
Chapelle Sainte-Agathe
Grotte Notre-Dame de Lourdes