Welkom in Tellin!

Tellin, het dorp van de klokken en het carillon, is in heel Europa bekend om zijn oude klokkengieterij. Gelegen op de grens van de Ardennen en de Famenne, biedt het dorp u de gelegenheid om verschillende wandelingen te maken langs zijn beschermde landschappen, zijn historische monumenten en zijn adembenemende vergezichten.

Aan de rand van het dorp Bure verheft zich de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Haurt. U kunt die bereiken via een lange lindenlaan, waar aan weerskanten devotiekapelletjes staan die de Zeven Smarten van Maria uitbeelden.

Het Maison Espagnole, het Spaanse huis, te Grupont was vroeger een herberg, waar eeuwenlang ook het gerechtshof zitting hield. Iemand die in de Hoge-Lesse zeer bekend is, is Edmond d'Hoffschmidt. Hoewel kasteelheer, bracht hij de meeste tijd in eenzaamheid door in de heuvels boven Resteigne. In het Bois Niau vindt u zijn kluizenaarswoning.

Ieder jaar op de Nationale Feestdag (21 juli) wordt er in Tellin het grootste vuurwerk van heel Wallonië gehouden. Zijn dorpen: Bure, Grupont, Resteigne en Tellin.

Fonderie de cloches
Cloches fondues à Tellin
Eglise Saint-Lambert
Eglise Saint-Lambert
Promenade entre Chanly et Resteigne
Chapelle Notre-Dame de Haurt
Potale de la Chapelle Notre-Dame de Haurt
Maison espagnole
Ermitage de Resteigne
Feu d'artifice