Welkom in Libin!

Libin is een groen lustoord: met zijn 14.000 hectaren bos bestaat meer dan de helft van het gemeenteoppervlak uit wouden. In dit paradijs vindt u een grote verscheidenheid aan bewegwijzerde wandelingen.

Het hele jaar door verwelkomt Redu de boekenliefhebbers. Aan de rand van het dorp wordt u verrast door een panorama van schotelantennes van de ESA, het European Space Agency.

Het dorp Transinne herbergt een van de voornaamste bezienswaardigheden van de Hoge-Lesse: het Euro Space Center.

Op het dorpsplein van Transinne staan oude Duitse kanonnen opgesteld ter herinnering aan de Grote Oorlog. Het militaire kerkhof van Anloy-Bruyère gedenkt de bloedigste gevechten die op ons grondgebied hebben plaatsgevonden.

Tussen Villance en Maissin overspant de Maria-Theresia-brug de Lesse. Keizerin Maria-Theresia van Oostenrijk zou opdracht hebben gegeven deze brug te bouwen, toen haar paard problemen had gehad bij het oversteken van de rivier.

Wanneer u het dorp Libin verlaat, wees dan op uw hoede... De kabouters bespionneren u!

In het Kaolinpark, een oude groeve van porseleinaarde, kunnen de kleintjes op een speelse wandeling de personages uit de Ardense legenden ontmoeten.

Verkeert u graag in sprookjessferen ? Kom dan naar het Festival van de Ardense Legenden, ieder jaar in het derde weekeinde van september. Zijn dorpen: Anloy, Glaireuse, Lesse, Libin, Ochamps, Redu, Séchery, Smuid, Transinne en Villance.

Promenade en forêt
Fête du Livre
Fête du Livre
Atelier de fabrication de papier
Agence spatiale européenne
Euro Space Center
Canons du Monuments
Cimetière militaire Anloy-Bruyère
Pont Marie-Thérèse
Sentier des nutons
Sentier des nutons
Festival des légendes
Festival des légendes