Deze landelijke wandeling in één van de mooiste hoekjes met loofbomen van onze streek, is origineel door haar thema: de ruimte. De lus van 6,2 km begint bij de parking van het Euro Space Center...
Een lokale kunstenaar, Philippe Noiret, specialist in beeldhouwwerken met de kettingzaag, heeft zeven houtsculpturen gerealiseerd. Elke boom werd gekozen door de afdeling natuur en bossen in akkoord met de gemeente Libin.
De sculpturen staan langs de wandeling. Elke sculptuur stelt een mythologisch personage voor, Grieks of Romeins, gelinkt aan de astronomie en de verovering van de ruimte. Aan de voet van elke sculptuur staat een bord met de legende waarop ze betrekking heeft.

Het traject van de wandeling werd uitgewerkt in samenwerking met het Maison du tourisme van de Haute Lesse.
Ten slotte is er een quiz met zeven vragen in twee moeilijkheidsgraden : junior of senior. De bezoeker zoekt de antwoorden in een rooster met verborgen woorden. De niet gebruikte letters vormen een woord dat één van de vragen beantwoordt. Dit antwoordrooster bevindt zich in de bezoekersgids met een plan van de site. Na een jaarlijkse loting kunt u stages en ruimteklassen van één dag winnen.

De wandeling vertrekt bij de ingang van de parking van het Euro Space Center en vormt een lus van 6,2 km.

Totale afstand :6,2kmTe voet

Photos: 
Coordonnées
Devant les Hêtres, N°1
6890 - Transinne
Tel :
+32(0)61 65 64 65